(VIDEO) Grad Sombor drugi put u akciji „Evropska nedelja sporta“

Grad Sombor i ove godine, od 23. do 30. septembra, nizom aktivnosti obeležava „Evropsku nedelju sporta“. Evropska nedelja sporta je inicijativa Evropske komisije kojom se promoviše sport i fizička aktivnost širom Evrope – “ #BeActive“.

Organizatori „Evropske nedelje sporta“ u Somboru su Grad Sombor i Olimpijski komitet Srbije, uz tehničku podršku Sportskog saveza grada Sombora. Aktivnosti se organizuju u skladu sa merama prevencije korona virusa, uz ograničen broj učesnika. U sredu je na gradskom kupalištu „Štrand“, organizovan prikaz i obuka elemenata fudbala na pesku.
Danas na istom mestu, organizuje se prikaz karate borbe sa zamišljenim protivnikom, kao i prikaz i obuke osnovnih karate elemenata.

U petak, 25. septembar, od 11 do 15 časova, na Trgt svetog Đorđa, sprovešće se Javni čas rekreacije. U subotu, 26. septembra, u 12.30 časova biće održan prikaz odbojke na terenima „Sokolskog doma“. U nedelju, 27. septembra, od 11 do 14 časova, biće prikazane aktivnosti u Kajak centar na Velikom bačkom kanalu.

U ponedeljak organizovaće se prikaz „Streljaštvo u prirodi“ na Gradskom kupalištu Štrand, u utorak, 29. septembra, na redu je biciklistička tura za rekreativce različitog uzrasta ulicama grada i biciklističkom stazom uz Veliki bački kanal, a u sredu zakazan je Rukometni susret na otvorenim terenima Osnovne škole u Bezdanu.
U slučaju kiše, aktivnosti će biti odložene.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar