(VIDEO) Grad Sombor dodelio 35 studentskih stipendija

U Velikoj sali zgrade Županije gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković potpisao je ugovore sa 35 studenata, koje će stipendirati Grad Sombora u školskoj 2020/2021. godini.

U svom obraćanju studentima Ratković je istakao da Grad Sombor ove stipendije dodeljuje od 2015. godine, a od 2019. godine broj stipendija sa 25 povećan je na 35. Prema njegovim rečima studenti će narednih 10 meseci dobijati po 12 hiljada dinara.

„Nama je drago da podržavamo naše studente i da kada završe svoje studije, ono što bi nas svakako obradovalo, jeste da se vrate u naš grad i da ovde nastave da žive i rade, to je naš cilj i svakako je da ćemo se time rukovoditi. Upravo je moj plan, kao i plan moga tima, da ovaj broj stipendija u budućnosti i povećamo i samim tim još više studenata uključimo u stipendiranje“, rekao je Antonio Ratković, gradonačelnik Grada Sombora.

Studenti Vesna Živković i Aleksej Berčenji sa ekipom naše televiziji podelili su koliko im znači ova stipendija

„To je od velikog značaja iz razloga što je to velika podrška za moj naučno-istraživački rad i za sve buduće simpozijume i naučne forume na kojima bi želela da učestvujem. Ovo je drugi put da sam primila stipendiju. Moji dalji planovi su da uspešnu završim svoje studije i da nastavim da se bavim naučno-istraživačkim radom“, rekla je Vesna Živković, student na master studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

„Ova stipendija znači mnogo pogotovo zato što sam brucoš, prva godina, treba da se uhodam, naravno da mnogo znači pogotovo jedna ovakva suma novca. Ovo je prvi put da sam stipendista, nadam se da ću nastaviti tradiju, odnosno ako bude imao određeni broj bodova, planiram da ostanem u Somboru kada završim fakultet i daj Bože da se zaposlim ovde“ istakao je Aleksej Berčenji, student Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik