(VIDEO) Grad Sombor danas započeo sa masovnom vakcinacijom

Grad Sombor danas je započeo sa masovnom vakcinacijom, na punktuu sportskoj hali „Mostonga“. Danas će biti vakcinisano kineskom vakcinom Sinofarm preko 200 prijavljenih građana putem „eUprave“. Pozivi su upućeni u razmaku od 10 minuta. Vakciniše se na dva punkta i svi potrebni uslovi su maksimalno ispunjeni. Početku vakcinacije prisustvovali su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković u pratnji članice Gradskog veća zadužene za zdravstvo Antonije Nađ Kosanović i direktorice Doma zdravlja dr Emeše Uri.

„Obišli smo punkt za imunizaciju i videli smo da je sve spremno. Prostor je veliki, što je važno, svi uslovi su ispunjeni za bezbedno primanje građana uz sve potrebne aktivnosti i sprovođenje vakcinacije. Zahvalio bi se ovom prilikom svim zdravstvenim radnicima i svima onima koji su pomogli da za 48 časova opremimo ove punktove, posebno tu mislim na zaposlene u Javnom komunalnim preduzećima i zaposlenim u Crvenom krstu. Apelujem još jednom na sve ljude da se prijave putem eUprave na vakcinu“, rekao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Pored ovoga vakcinacija se i dalje vrši i u objektu Doma zdravlja u Mirnoj ulici i to za prioritetne grupe stanovništva, a tu će biti vršena i revakcinacija građana.

„Mi smo ovde organizovali dva tima za vakcinaciju a imamo i jedan rezervni. Važno je da se i dalje vrši vakcinacija i u Domu zdravlja. Uskoro će i termini za revakcinaciju, tako da baš imamo posle. Zahvalila bi se Gradskoj upravi na pomoći da u veoma kratkom vremenu sve ovo pripremimo. Danas se ovde daju vakcine kineskog proizvođa. Nadam se i verujem da ćemo sve ovo odraditi bez problema“, rekla je dr Emeše Uri, direktorica Doma zdravlja.

U Zapadnobačkom okrugu imunizacija je počela 8. januara i u tom periodu je stiglo 420 doza Fajzerove vakcine, a prioritetno su vakcinisani medicinski radnici i korisnici gerontoloških centara.

U Zavod za javno zdravlje Sombor juče je dopremljeno 1.800 vakcina proizvođača „Sinofarm“ iz Kine. Dr Tatjana Medić, načelnica epidemiologije u somborskom Zavodu za javno zdravlje je za RTV precizirala da je Dom zdravlja u Somboru dobio 990 vakcina, u Kulu odlazi 360 doza, za Dom zdravlja Apatin predviđeno je 240 doza, dok u Odžake odlazi 210 vakcina kineskog proizvođača.Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar