(VIDEO) Galeriji „Milan Konjović“ dodeljena sredstva Ministarstva kulture i javnog informisanja

Na konkursu Ministarstva kulture i javnoog informisanja Republike Srbije, za oblast finansiranja – sufinansiranja savremenog stvaralaštva za 2020. godinu Galerija „Milan Konjović“ dobila je 346 hiljada dinara za projekat „Slikar zemlje, neba i čoveka“, koji je namenjen osoba sa invaliditetom, tako da bi svaka slepa, slabovida, gluva ili nagluva osoba koja obiđe Galeriju mogla osetiti čar slika Milana Konjovića.

Takođe, Galerije je na Konkursu Ministarstva kulture i javnog informisanja Republike Srbije za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblast digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva u 2020. godini dobila 368 hiljada dinara za projekat pod nazivom „Obuka zaposlenih za sprovođenje svih faza digitalizacije u Ustanovi za kulturu Galeriji „Milan Konjović““.

Nešto detaljnije o samim projektima za televiziju „Sreće“ govorila je Milena Rackov Kovačić, direktorka Galerije „Milan Konjović“.

Treba napomenuti da je Skupština Grada Sombora, koja je osnivač Galerije „Milan Konjović“ i ovoga puta dala neophodnu podršku svim navedenim projektima, što je bio sastavni deo konkursne dokumentacije, a time je Galerija “Milan Konjović” svrstana u red prioritetnog finansiranja.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik