(VIDEO) FK „Radnički 1912“ spreman za nastavak takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina

Fudbalski klub „Radnički 1912“ u Somboru na svom stadionu, ovih dana finišira zimske pripreme za nastavak prolećnog dela takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina.

Pod rukovodstvom iskusnog stručnjaka Dušana Jevrića pre više od mesec dana ekipa se okupila i krenula na bazične pripreme na Palić. Radilo se maksimalno u izvanrednim uslovima i kada je sve planirano odrađeno krenulo se sa serijom pripremnih utakmica. Posetili smo trening somborskih „crveno belih“ i porazgovarali sa trenerom Jevrićem o odrađenim pripremama, prijateljskim utakmicama i ambicijama u prolećnom delu prvenstva Srpske lige Vojvodina.

„Mi smo odradili dve nedelje na Paliću u izuzetnim uslovima, na kvalitetnim terenima i prirodnim i veštačkim, na kojima smo i odigrali utakmicu sa „Zlatiborom“. Ja sam veoma zadovoljan zalaganjem igrača, sve je prošlo bez povređivanja, što je najvažnije. Tako da stvarno imamo jednu kompletnu ekipu koja funkcioniše. Stvaramo jedan pravi kolektiv koji će moći da odgovori na sva iskušenja i ispuni sve zadatke koji nas očekuju u nastavku takmičenja. Otišlo nam je 8 igrača ali i 8 ih je došlo novih i sa obzirom da je ova garnitura mlađa od prethodne, moram reći da sam veoma zadovoljan svim promenama. Odigrali smo 6 utakmica do sada na kojima smo nove igrače uklapali u naš tim i mislim da su se brzo adaptirali i da istim jezikom pričaju i na terenu i u svlačionici. To će se pokazati sigurno već na prvim utakmicama i ja verujem u njih“, istakao je Dušan Jevrić.

Podsetimo utakmicu 20.kola „Radnički 1912“ igra 6.marta sa ekipom „Sloboda“ iz Novih Kozaraca. Somborska ekipe je u prvom kolu u avgustu 2020., kao gost donela bod sa gostovanja u Novim Kozarcima. Nastavak takmičenja „Radnički 1912“ počinje kao drugoplasirana ekipa na tabeli a „Sloboda“ je pri dnu na 18.mestu.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar