(VIDEO) FK „Radnički 1912“ – OFK „Bačka“ 1 : 0

Somborska srpskoligaška fudbalska ekipa još jednom se pokazala u dobrom svetlu i predvođena novim trenerom Nebojšom Maksimovićem savladala ekipu OFK „Bačka“ iz Bačke Palanke rezultatom 1 : 0.

Ovo je bila pripremna utakmica za obe ekipe i oba trenera su isprobala veliki broj igrača. Gosti, koji prave ekipu za Super Ligu su započeli sa skoro omladinskim sastavom u prvom delu meča. „Radnički 1912“ je imao i posed lopte i nekoliko šansi, ali bez efikasnosti pred golom protivnika, dok su gosti bili bez ijedne šanse. U drugom delu kada je trener Dejan Rađenović zamenio postavu, utakmica je više ličila na pravu takmičarsku, a ne prijateljsku. OFK „Bačka“ je pre dve godine ispala iz Super Lige, ali se samo posle jedne sezone u Prvoj ligi kao trećeplasirana ponovo vraća u super društvo. Glavni cilj je sada stvoriti ekipu koja će naredne sezone održati status u najvišem rangu takmičenja.

„Danas je bila dobra utakmica, na momente nije ličila na prijateljsku mislim da je to dobro. U prvom poluvremenu izveli smo jednu kombinovanu ekipu sa novajlijama i omladincima sa željom da vidimo na delu protiv jedne dobre ekipe. Drugo poluvreme posle zamena jesmo počeli dobro, ali veoma nervozno i protivnik je to iskoristio. Ovo je tek početak priprema, znamo da treba puno da radimo i učinićemo to. Napravićemo pravu selekciju i krenuti ka ostvarivanju zadatih ciljeva. Super liga vuče dosta zateva i nadam se da ćemo uspeti napraviti pravi kostur tima koji odgovarati rangu u kojem se takmičimo. Čestitao bi somborskoj ekipi i želim im mnogo uspeha.“ istakao je Dejan Rađenović, trener OFK „Bačka“.

Nebojša Maksimović je, kako sam kaže, otvorio licitaciju svojim igračima za prvih 11 u timu. Pre nego što je došao u klub iz razgovora sa Ivanom Gvozdenoviće saznao je da je ovo veoma organizovana sredina sa odličnim igračkim kapacitetom i još boljim uslovima za rad.

„U razgovoru sa rukovodstvom kluba i bivšim trenerom Ivanom saznao sam da je klub organizovan na visokom nivou i da ima visoke ambicije. O svemu tome sam se i uverio kada sam došao i mislim da sam odabrao u ovom trenutku dobru sredinu za sebe. Nadam se samo da će sve ovo što se dešava oko fudbala dozvoliti da nesmetano radimo i ostvarujemo zacrtane ciljeve kao što su gornji deo tabele Srpske lige. To će biti teško u svakom slučaju jer protivnici u ovom rangu su veoma kvalitene ekipe. Zadovoljan sam kvalitetom i angažovanju mojih igrača na treningu, pokazuju određeni karakter što ja uvek tražim od igrača. Bez obzira da li je prijateljska ili takmičarska ja uvek tražim da se utakmica dobije, nema alibija, ili imaš kvalitet ili nemaš. U ovom trenutku mislim da smo blizu da stvorimo pravu ekipu. Igrači razumeju šta se traži od njih. Licitacija za brojeve od 1 do 11 je otvorena. Odlično smo počeli nadam se da ćemo tako i nastaviti“, rekao je Nebojša Maksimović, trener FK „Radnički 1912“.

Utakmicu je obeležio gol centarfora domaće ekipe Davida Kneževića. Loptu je dobio na svojoj polovini i vodeći je prema centru video da je protivnički golman mnogo ispred svog gola. Odlučio se da pokuša da ga prebaci u čemu je i uspeo.

„Na početku drugog poluvremena sam primetio da protivnički golman izlazi puno ispred gola i rekao sam to saigraču, sa željom da kad dođem u priliku probam da ga prebacim. I eto, malo sam se i sam iznenadio što sam uspeo. Iz svega do sada prikazanog u ove dve utakmice vidi se da raste i klub i ekipa , došao je novi trener, nešto malo i promenio. Treniramo od 15. juna i nije baš lako, ali što kaže trener licitacija za mesta u timu je otvorena. Mislim da prvo mesto ne sme da nam izbegne ove godine, i voleo bih da uđemo u viši rang kao i to da nam je i sada mesto u Prvoj ligi Srbije“, završava David Knežević, centrafor FK „Radnički 1912“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar