(VIDEO) Ekipa Gakovo pobednik „Seoskih sportskih igara“ održanih u Gakovu

„Seoske sportske igre 2020.“ u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Grada Sombora i Sportskog saveza grada Sombora održane su u subotu u Gakovu.
Na sportskom nadmetanju, sa ciljem da pokrene sugrađane na selima da se bave sportom, učestvovale ekipe Gakova, Rastine i Riđice Igre zvanično otvorio Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije.

“Zaista smo se potrudili da manifestaciju „Seoske sportske igre“ organizujemo na nekim mestima koje nisu do sada bile zapažene a jedno od tih mesta je i Gakovo. Mislim da se svim ljudima gde smo do sada organizovali jako svidela ova ideja što je Sportski savez Srbije doneo i mislim da je ovo pravi pogodak da se pokrene sport i u sredinama u kojima nije toliko zastupljen“, istakao je Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije.

„Smatram da je izuzetno važno i pre svega želim da se zahvalim Sportskom savezu Srbije koji su nam poverili održavanje ove manifestacije, jer smatramo da uključiti sela u fizičke aktivnosti i ovakve aktivnosti od velikog je značaja kako bi se održale manifestacije i sport na selima. Nadamo se da ćemo ovom manifestacijom malo da podignemo svest o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću, a ovo je jedna u nizu dobre saradnje sa Sportskim savezom Srbije“, rekla je Antonija Nađ Kosanović gradska većnica za sport, decu, omladinu i zdravstvo.

Za takmičenje u Gakovu bile su prijavljene 3 ekipe Gakovo , Riđica i Rastina. Discipline u kojima su se prijavljene ekipe takmičile bile su : bacanje kamena sa ramena, skok iz mesta, nadvlačenje konopca, obaranje ruku, mali fudbal, odbojka, nadvlačenje štapa, šah, narodno rvanje i poligon.
Posle zanimljivih i uzbudljivih nadmetanja najviše bodova 23, sakupila je ekipa Gakovo i ostvarila pravo na završno takmičenje „Seoskih sportskih igara 2020.“, koje će se održati od 25.do 27. septembra u Vrnjačkoj banji. Tamo će se okupiti pobednici sa organizovanih igara u Ubu, Valjevu, Kraljevu, Kruševcu, Majdanpeku, Petrovacu na Mlavi, Zaječaru, Vranju, Priboju i Velikoj Plani. Druga je bila ekipa Rastine sa 20 a treća Riđica sa 17 bodova.

Ekipa pobednik Seoskih igara na državnom nivou, pored lopti, dobiće nagradu za grad/opštinu/selo koje predstavljaju – sportsko igralište.Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar