(VIDEO) Drugi dan Dečije nedelje obeležen u znaku sporta

Program Dečije nedelje pod sloganom “Podeljena sreća dva puta je veća” se nastavlja.

Drugi dan Dečje nedelje, predškolska ustanova “Vera Gucunja” obeležila je u znaku sporta.

Učesnici sportskih aktivnosti u sali Sokolskog doma bila su deca iz vrtića “Suncokret” koja su pokazala svoju spretnost uz niz za njih predviđenih vežbi.

“Jedno od osnovnih prava deteta pored prava na slobodu, prava na učenje, na obrazovanje, na zdravstvo. Jedno od najvećih njihovih prava je pravo na igru. U skladu sa tim je PU „Vera Gucunja“ kao jedno mesto gde je igra na najvišem tronu zanimanja dece, osmislila bogat sadržaj.

Moram da napomenem da smo Dečiju nedelju juče simbolično otvorili jednom sjajnom akcijom u skladu sa parolom Dečje nedelje „Podeljena sreća dva puta je veća“. Akcija pod nazovom „Drug drugu“ je zapravo jedna demonstracija kako može sreća da se deli. Ne samo materijalnim stvarima, tu su bile lepe reči, lep crtež, lep gest, lepo igranje, dakle nešto što je zaista u duhu te podeljene sreće da je dva puta veća.

Ono što želim da naglasim a to je upravo ovo mesto gde smo danas. Danas slavimo sport. Sport kao neizostavan deo života svakog deteta u smislu demonstracije veština i motoričkih sposobnosti.

Želela bih takođe da naglasim da mi je jako žao što sutra kada su predviđene aktivnosti vezane za maskenbal, nešto što tradicionalno PU „Vera Gucunja zajedno sa svojim mališanima obeležava u centru grada, mi zbog ove situacije vezane za širenjem epidemije virusa covid-19, nismo u mogućnosti da organizujemo u centru grada, međutim to nikako ne znači da ne treba da se obeleži. Naša deca će u svakom objektu se kostimirati.
Četvrtak i petak su ostavljeni tradicionalno za posetu kulturnim institucijama Grada Sombora“ – ističe Aleksandra Perović, direktorka PU „Vera Gucunja“ Sombor.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar