(VIDEO) Dečiji hor “Šareni vokali” godinu završio tradicionalnim koncertom

Dečiji hor “Šareni vokali“ svake godine učestvuje u programu „Praznični šareni vokali“ koji predstavljaju niz koncerata i nastupa vezanih za praznike, te tada „Vokali“ pevaju svoj praznični repertoar koji vredno pripremaju od oktobra meseca.

“Ove godine uspeli smo nekako da obezbedimo taj deo programa koji se već počeo emitovati online.

S obzirom da su nam i neke organizacije i manifestacije koje su inače zvale u svoj program svih ovih prethodnih godina da pošaljemo nekakav materijal. To je mogao biti i neki stari materijal a mi smo uspeli nekako da napravimo da ove godine bude nešto novog materijala koje bi oni mogli da emituju na svojim youtube kanalima i preko svojih online održavanja tih manifestacija. Tako da ja sam eto zadovoljna što smo bar nešto uspeli da realizujemo s obzirom da je jako puno toga stopirano.

Somborsko pevačko društvo ove godine slavi 150 godina i većinu obeležavanja mi prosto ćemo morati da ostavimo za narednu godinu. Nadamo se da će ona biti mnogo uspešnija“ – ističe dirigent hora Marija Hajnal.

Zanimalo nas je i kakvi konkretni planovi očekuju „Šarene vokale“.

“Moramo ispuniti deo obeležavanja 150 godina Somborskog pevačkog društva i nadamo se da će epidemija da malo bude po strani, da se završi, kako bi se uopšte bilo šta moglo realizovati” – kaže Marija.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar