(VIDEO) Članovi dečijeg hora Šareni vokali u doba korone redovno posećivali probe hora

Somborsko pevačko društvo u prethodnoj godini trebalo je da obeleži 150 godina postojanja, ali zbog nepovoljne epidemiološke situacije, većina aktivnosti biće realizovana ove godine.

Kako je situacija sa korona virusom tokom protekle godine uticala na sve delatnosti te svaki vid sporta i umetnosti, zanimalo nas je kako se u svemu tome snašao dečiji hor Šareni vokali.

“Moram da priznam, pored svih mera, mi imamo veliku salu za probe, primenjivali smo sve potrebne mere u cilju zaštite i dece i svih koji dođu, ovde više horova deluje. Moram da priznam, ove godine i posećenost na probe, kako su bile organizovane i uopšte posećenost nekim aktivnostima koje smo uspeli malo da realizujemo, što napolju, što unutra po nekim grupama, bila izuzetna. Prethodnih godina u istom ovom periodu kada negde treba da gostujemo, da otputujemo, održimo koncert, tu obavezno neke bolesne dece, neko ko ne može da putuje, neko se prevremeno raspusti, tako da uvek hor bude nekako umanjen u sastavu a ove godine ja sam zaista prezadovoljna. Valjda je toj deci potreban beg od tih svih mera i restrikcija, tako da su roditelji bez ikakvog problema uspeli da ispoštuju sve dogovorene obaveze” – kaže dirigent hora Marija Hajnal.

Krajem decembra meseca emitovan je Praznični koncert ovog hora koji se takođe emituje na našoj televiziji.

Za ovu priliku napravljena je i posebna scenografija u izradi Erike Vujić.Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar