(VIDEO) „Bowlingstonsi“ treći u Srbiji

Somborski klub „Bowlingstones“ porazom od „Fortune“ osvojio treće mesto u Prvenstvu Srbije u bowlingu.

Posle osvojenog trećeg mesta u prvom delu takmičenja i plasmana u Play off, u četvrtfinalu je sigurnim bacanjima savladana ekipa „Zemun“ na svojoj stazi rezultatom 12 : 4 ali u polufinalu, koje je igrano sinoć u Novom Sadu pobedlila ih je ekipa „Fortuna“ , koja je aktuelni šampion države. Podsetimo „Fortuna“ je prošle godina pobedila somborsku ekipu i osvojila titulu.

Rezultat polufinala je bio 13 : 3 (4610 : 4349). Posebna karakteristika ovog polufinala je to što su na stazama Bowling centra „Žabac“ kuglu bacala desetorica igrača od kojih je osmoro bilo iz Sombora i Kljaićeva. Naime dva najbolja igrača u ekipi „Fortune“ su braća iz Kljajićeva Cimeša Marko i Milan. Upravo zahvaljujući njihovim rezultatima „Fortuna“ ide u finale.

Milan je bacio 1242, a Marko 1185 pina. Kod „Bowlingstonsa“ najbolje rezultate imali su Predrag Mandić sa 1103 i Nikola Vučković sa 1080 pina. Imre Oto , Slobodan Naumov i kapiten Marko Minić, možda nisu bili na nivou na koji su nas navikli ali svakako je ostvaren veliki uspeh sa osvojenim trećim mestom u Prvenstvu Srbije.

„Prva dva seta neizvesna, bilo je nerešeno, pobegli su nam za 59 pinova u trećem setu, i kada smo očekivali da ih stignemo, nismo uspeli, kao da smo izgubili koncentraciju, mislili smo da ćemo u parovima biti malo bolji ali, čestitam protivnicima na zasluženoj pobedi, momci iz Kljaićeva su bili odlični, želimo im uspeh u finalu“, istakao je Marko Minić.

„Fortuna“ predvođena somborcima Markom i Milanom Cimeša, titulu će braniti u finalnom meču sa ekipom „Mladost“ u Beogradu.

„Bila je neizvesno na početku, odlučio je četvrti set. Rezultat izgleda visok ali uopšte ih nije bilo lako pobediti. Čestitam im na osvojenom trećem mestu a mi se spremamo da dobru igru ponovimo i u finalu i odbranimo titulu prvaka“, rekao je Marko Cimeša.

„Bowlingstosima“ ostaje sada da analiziraju šta je to što im uvek nekako fali da bi uspeli doći do samom vrha na tabeli. Da li je to podmlađivanje igračkog sastava ili više treninga na kvalitetnijoj podlozi, ili nešto treće. U svakom slučaju, cilj je ostvaren i medalja je osvojena.

Redakcija

Redakcija