(VIDEO) Asocijacija žena Sombor organizovala 20. „Dan žitnih polja“

Asocijacija žena Sombor organizovala je u ponedeljak tradicionalnu manifestaciju „Dan žitnih polja“.

Jubilarnu 20. po redu manifestaciju na Trgu Svetog Đorđa pokvarila je kiša i pojačan vetar usled kojih se morao prekinuti kulturni program, a gosti i učesnici manifestacije su se morali skloniti. Pozivu su se odazvalo preko deset Udruženja žena iz Stanišića, Čonoplje, Bezdana, Koluta, Stapara, Kljajićeva.

Pomoćnik gradonačelnice Sombor, Ivan Šimunov pozdravio je na početku manifestacije sve prisutne.

“Želim da pozdravim sve prisutne u svoje lično ime i u ime Gradske uprave. Asocijacija žena Republike Srbije odsek u Somboru već 20 godina organizuje ovu lepu manifestaciju što svakako za veliko poštovanje. Želim Vam lepo vreme i da se družite ovako i narednih 20 i još više godina”, istakao je Ivan Šimunov.

“Bilo je nezgodno da sada kažemo svim predstavnicima udruženja koja su došla, da otkazujemo manifestaciju, pa eto pokušaćemo da sačekamo malo da se nevreme smiri. Zahvaljumo značajnoj podršci lokalne samouprave i svim udružrnjima koja su se odazvala našem pozivu. Teška su vremena, puno problema oko korone pa i sa granicima, jer trebali smo imati gošće i iz Crne Gore. Hleb, nebo, voda, vazduh nam je svima zajednički i treba negujemo dobre odnose sa svima. Često neke gluposti kvare te odnose i to nesmemo dozvoliti a ovakve manifestacije su prilika za to”, rekla je Jelica Polovina predsednica odbora Sombor.

12 Udruženja žena izložilo je na ukrašenim stolovima samo na kratko svoje rukotvorine, a program koji su započeli Kulturno umetnička društva je morao biti na žalost prekinut.

Redakcija

Redakcija