(VIDEO) ARK „Somaraton“ organizovao virtualno izdanje „Somborskog polumaratona“

Kao što su i najavljivali organizatori 41.“Somborskog polumaratona“ organizovali su u nedelju 17.maja prvi put virtualno takmičenje za sve trkače koju su imali želju da posete Sombor i učestvuju u trci. Uz sve trkače i organizatori „Somborskog polumaratona“, istrčali su jedan krug po trasi najstarije ulične trke u Srbiji.

Više stotina trkača u skoro svakom gradu u Srbiji, ali i širom cele Evrope, Rusije pa čak i na američkom kontinentu, je uz pomoć posebne aplikacije u nedelju 17. maja istrčalo 7 odnosno 21 kilometar i tako dalo podršku somborskom klubu.

Prijavljeni takmičari su trčali umesto po somborskim ulicama, svako u svom gradu, a preko internet aplikacije su unosili svoje rezultate. Pobednik virtualnog „Somborskog polumaratona“ je Nemanja Cerovac iz Atletskog kluba “Tempo“ Šabac koji je polumaratonsku distancu istrčao za sat vremena i četrnaest minuta, dok je kod dama najbrža bila Zorica Kulić, članica “Somaratona“ Sombor sa sat vremena i četrdeset i četiri minuta. Vredi istaći i rezultat mladog somborca Nikole Boce koji je deonicu od 7 kilometara istrčao za 24 minuta i 50 sekundi.

Velika podrška koju je dobio „Somborski polumaraton“ jeste čast, ali i obaveza da se odmah krene sa pripremama za 41. Somborski polumaraton koji će se održati 16. maja 2021. godine, poručuju iz ARK „Somaraton“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar