(VIDEO) „Apatinski Dunavski polumaraton“ ove godine slavi 25. rođendan

„Apatinski Dunavski polumaraton“ je uspešna sportska manifestacija koja ove godine proslavlja jubilej to jest 25 rođendan.

7. jula 1995. godine u Apatinu u okviru 32. „Apatinskih ribarskih večeri“, po inicijativi i ideji Gorana Čegara, startovala je trka na 21 kilometar i 100 metara u kojoj je tada nastupilo 66 takmičara i takmičarki iz Srbije, Hrvatske, Mađarske. Prvi pobednici su bili, kod žena Suzana Ćirić višestruka šampionka Srbije i učesnica najvećih atletskih manifestacija a kod muškaraca legenda srpske atletike Goran Raičević. Izvanredna organizacija i dobra reakcija svih učesnika uslovili su da se „Apatinski Dunavski polumaraton“ organizuje i narednih godina i to sa sve više i više prijavljenih takmičara.

Trka postaje prepoznatljiva u trkačkom svetu i na taj način u najboljem svetlu prezentuje je Opštinu Apatin, Banju „Junaković“ i sve resurse koje Apatin poseduje.

Da priča bude još kompletnija usledilo je i 2001. godine osnivanje prvog Atletskog kluba u Apatinu. Goran Čegar sa nekolicinom entuzijasta oformio je, Atletski klub „Apatin“ gde je i sada član i predsednik. Goran je sportista i sportski radnik izuzetne biografije. U riznici ovog trofejnog sportiste nalazi se na desetine medalja, priznanja, pehara, plaket za ostvarene uspehe na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Ove godine jubilarno izdanje 25. Apatinskog Dunavskog polumaratona planirano je za subotu 17.oktobar ove godine.Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar