(VIDEO) 11. juna u centru Sombora zakazan „Sajam sporta“, a 10.jula „Sportske igre mladih“.

Predstavnici Sportskog saveza Grada Sombora bili su prošle nedelje u Beogradu na radnom sastanku sa rukovodstvom Sportskog saveza Srbije.

Sa čelnicima Sportskog saveza Srbije predsednikom Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem razgovaralo se o mnogo tema ali najviše manifestaciji „Sajam sporta“ koja je nažalost bila odložena zbog pandemije. Kako su se stvari popravile i stvorili uslovi, određen je novi datum održavanja promocije sporta a to je 11.jun. Dogovoreno je i takmičenje u okviru „Sportskih igara mladih“.

O svemu tome porazgovarali smo sa predsednikom Sportskog saveza Grada Sombora Zoranom Bojićem.

„Da, bili smo pozvani na radni sastanak od strane predsednika Saveza Davora Štefaneka da se dogovorimo o aktivnostima koje su pre bile dogovorene pre ali zbog poznate situacije sa virusom covid19 su odložene. Sada su se stekli uslovi i dogovoreno je da se 11.juna sprovedu sve dogovorene aktivnosti u vezi promocije sporta i sportskih klubova u našem Gradu. To će biti organizovano u centru Grada i gosti će nam biti ministar Sporta i omladine Vanja Udovičić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. Takođe je dogovoreno da u julu mesecu budemo domaćini „Sportskih igara mladih“ za naš region, za učenike od 5 do 8 razreda , gde će pobednici u basketu, rukometu, šahu, malom nogometu , stonom tenisu, šahu i između 4 vatre, ostvariti plasmane na završna republička takmičenja“, rekao je Zoran Bojić, predsednik Sportskog saveza Grada Sombora.

Već se počelo sa realizacijom nekih programa. Somborski klubovi koji su u najvišim rangovima počinju sa takmičenjima, neki se spremaju za baraže.

„Besplatna rekreacija za žene se već sprovodi po svim preporukama, i određene mere preventive. Rekreativci odavno već vežbaju. Većina klubova je počela sa trenažnim procesima. Planira se za kraj meseca susret Prve savezne lige u boksu u kojem je naš klub „Sombor“ domaćin. Takmičenje u najvišem rangu ovih dana nastavlja i Bowling klub. Neki somborski klubovi planiraju da se prijave za baražna takmičenja. Većina klubova kao i mi čeka odluke sa viših distanci i kao i do sada sve odluke ćemo ispoštovati“, završava Bojić.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar