U toku uklanjanje divljih deponija sa teritorije grada

U toku su akcije raščišćavanja divljih deponija u Bačkom Monoštoru, Bačkom Bregu i Doroslovu. Vrednost ovih radova je 5.650.000,00 dinara, od čega je putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, obezbeđeno 1.000.000,00 dinara bespovratnih sredstava, dok preostala sredstva obezbeđuje Grad. Procenjuje se da će se tokom ovih akcija ukloniti oko 3400 metara kubnih otpada sa nelegalnih smetlišta.

Radove na otklanjanju divlje deponije u Bačkom Monoštoru obišao je član Gradskog veća za oblast poljoprivrede Boris Bulović koji je ovom prilikom apelovao na građane da smeće odlažu u kontejnere koji su obezbeđeni i postavljeni u svim naseljenim mestima na teritoriji Grada Sombora.

Treba napomenuti da je Grad Sombor i ove godine izdvojio značajna sredstva, kako za uklanjanje divljih deponija, tako i za mere koje će sprečiti njihovo dalje nastajanje.

U skladu sa tim, Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća“, Grad je obezbedio kontejnere od 5 metara kubnih za sva naseljena mesta. Ovi kontejneri postavljaju se i prazne tokom cele godine, a dinamika pražnjenja je jednom nedeljno.

Foto: sombor.rs

Redakcija

Redakcija