U toku rekonstrukcija objekta u Bačkom Monoštoru za predškolsko obrazovanje dece iz osetljivih grupa

U okviru projekta „Svi u vrtić“ koji sprovode Grad Sombor, Predškolska ustanova „Vera Gucunja“, Crveni krst Sombor, Centar za socijalni rad Sombor i Udruženje za podršku osobama sa autizmom „Maslačak“ u toku je renoviranje i adaptacija prostorija u Bačkom Monoštoru koje će biti namenjene predškolskom obrazovanju dece iz osetljivih grupa.

Tim povodom, radove na rekonstrukciji obišli su član Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalna pitanja dr Dalibor Forgić, direktorka Predškolske ustanove Aleksandra Perović, koordinator Grada Sombora za romska pitanja Aleksandar Radulović i Milan Prole ispred Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave.

Projekat „Svi u vrtić“ bavi se povećanjem obuhvata dece uzrasta od 3 do 5,5 godina kvalitetnim predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.

Projekat će, pored vaspitno – obrazovnog rada za decu, omogućiti i savetodavni rad za roditelje, kao i informisanje porodica o uslugama i mogućnostima koje mogu da koriste kao pripadnici društveno osetljivih grupa.

Ukupna vrednost projekta je 6.189.883,00 dinara, od čega je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojilo 5.596,683,00 dinara, a Grad Sombor 593.200,00 dinara.

Redakcija

Redakcija