U toku prijave za učešće u radionici proizvodnje i prerade povrća

U okviru projekta „Osnaživanje žena na tržištu rada i razvoja malih biznisa“, 21. februara u Stanišiću biće organizovana besplatna radionica upotrebe mašina u proizvodnji i preradi povrća.

Prvi deo celodnevne radionice održaće se u plasteniku socijalnog preduzeća “Somborska dobra bašta”, gde će polaznice imati priliku da se obuče za korišćenje stolova za rasad i profesionalne sušare za preradu povrća. U popodnevnim časovima, u prostorijama Mesne zajednice Stanišić biće održano teorijsko predavanje na ovu temu i stručne konsultacije sa tehnologom.

Radionica je namenjena ženama iz Sombora i okoline koje su zainteresovane za ovu oblast. Broj polaznica je ograničen, a prednost će imati nezaposlene žene, kao i one koje se već bave poljoprivredom i preradom hrane, a žele da unaprede svoja znanja uz stučnu podršku. Sve kandidatkinje koje žele da pohađaju radionicu, mogu se prijaviti mejlom onasnazivanje@fondb92.org a treba navesti ime i prezime, kontakt telefon, radni status i razlog zbog kojeg žele da učestvuju u radionici.

Prijave se primaju do srede 19. februara, a polaznice koje budu odabrane da pohađaju radionicu o tome će biti obaveštene u četvrtak, 20. februara.

Projekat sprovodi Fond B92, a podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji finansira Evropska unija.

Redakcija

Redakcija