U Somboru u nedelju meč Prvenstva Srbije u vaterpolu za žene VK “Senta Yordo” – VK “Vračar”

Somborski sportski klub “Polet” zaključio je sa vaterpolo klubom “Senta” sporazum o sportsko – tehničkoj saradnji i na osnovu toga sportisti – amateri će moći nastupati za oba kluba u takmičenjima i tako sticati iskustva u bazenima širom Srbije. Saradnja ova dva kluba postoji već više godina na nekoliko nivoa ali sada je ozvaničena i mnogo ozbiljnije se ulazi o ovu priču, poručuju iz rukovodstva oba kluba.

Rezultat toga, za početak, je nastup somborskih mladih vaterpolistkinja u ženskoj ekipi “Sente” koja je počela takmičenje u Prvenstvu Srbije 2020. U ekipi iz Sente igraju somborke Elena i Izabela Ogrizović, Sonja Vučenović, Monika Gerstmajer i Milica Gvojić. Po dogovoru dva kluba mečevi koje igra ekipa “Senta” će se održavati na Gradskom bazenu u Somboru i u nedelju 1.marta u 18 časova somborci će imati priliku da pogledaju vaterpolo meč prvenstva Srbije za žene u vaterpolu između ekipa “Senta Yordo” i “Vračar”.

Ljubitelji vaterpola znaju da somborski klub već ima nekoliko afirmisanih vaterpolistkinja, da je trener Saša Balaša član stručnog štaba reprezentacije Srbije, kao i to da je Sombor kolevka vaterpola na ovim prostorima, tako da se treba nadati da vaterpolo kao sport ponovo zauzme visoko mesto u našem gradu.

Pozivaju se ljubitelji vaterpola da dođu nedelju na Gradski bazen da bodre mlade sportiskinje.

Somborski sportski klub “Polet” ovom prilikom i poziva sve zainteresovane devojčice od 9 godina i starije, koje žele da treniraju vaterpolo da dođu na bazen svaki dan od 19,30 do 21 čas i potraže trenere Renatu Štajner i Sašu Balašu.Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar