(VIDEO) U Somboru održan 5. Defile jahača, fijakera i zaprega

„5. Defile jahača, fijakera i zaprega“ u organizaciji Udruženja ljubitelja konja „Zapadna Bačka“ održan je u nedelju u našem gradu. Ovoga puta iz opravdanih razloga ne na Hipodromu nego na pomoćnom fudbalskom terenu kod železničke stanice.

„Zahvaljujemo se TV Sreće što nas prati i uvek podržava u našim projektima i aktivnostima. Ovo je peti defile i evo mi se trudimo da u ovim trenucima svi samo uživamo . Nema takmičenja, izbora , nagrada , učesnici su svi opušteni kao što vidite, veliki broj prijavljanih je upravo zbog toga. Ima oko 100 prijavljenih učesnika, tj oko 40 zaprega i oko 20 jahača, i malih i velikih, tu je naš podmladak tako da će sve biti super. Ove godine smo ove na terenu „ŽAK“a jer se renovira Hipodrom ali snaći ćemo se i ovde. Važno nam je da nam Defile uspe, a ovde smo bliži gradu pa se nadamo da ćemo upriličite lepe trenutke i onima koji će se provozati sa nama i onima koji će nas proprati u centru Grada. Ostavljeno nam je da čuvamo ovu našu lepu tradiciju i mi to upravo radimo“, istakla je Mirjana Maričić, predsedica Udruženja ljubitelja konja „Zapadna Bačka“.

Veliki broj somboraca je posetio park i teren kos železničke stanice i imao priliku da u sunčanom junskom danu uživa u lepoti prelepe životinje i njihovih ljubaznih vlasnika i ponosnih jahača. Stariji su se podsetili kako je nekada bilo često videti fijaker i zapregu na somborskim ulicama a oni najmlađi su imali priliku da vide i male konjiće, ponije a bilo je tu i jedno magare.

U svakom slučaju dok nam je Udruženja ljubitelja konja „Zapadna Bačka“ i pokroviteljstva od strane Grada Sombora za ovakve manifestacije, uživaćemo u ovoj lepoti još dugo vremena.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar