U Somboru će se graditi pogon za proizvodnju panelnih veštačkih stena

Somborska firma „GRP centar“, koja se bavi proizvodnjom ploča, listova, cevi i profila od plastike, širi svoje poslovanje izgradnjom nove hale za proizvodnju panelnih veštačkih stena.

Ova namera objavljena je putem Urbanističkog projekta razrade lokacije za dogradnju proizvodnog pogona u somborskoj Industrijskoj zoni Jug, koji je oglasio Grad Sombor.

Prema pisanju portala eKapija kompanija u industrijskoj zoni već ima dve proizvodne hale u kojima se rade elementi od poliestera), a sada, kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, planira povećanje proizvodnih kapaciteta gradnju nove hale za proizvodnju panelnih veštačkih stena za planinare i vežbe u zatvorenom prostoru.

Stene će se raditi od panel ploča sa poliesterskom završnom obradom i ugradnjom čeličnih kotvi, na CNC mašinama i ručnom doradom. Nova hala, koja će se graditi u jednoj fazi, biće prizemni objekat, na površini od 750 m2.

U dokumentaciji se navodi i da je pri projektovanju nove hale potrebno planirati mere energetske efikasnosti, koje, između ostalog, podrazumevaju i solarne panele za krov i fasade hale.

Urbanistički projekat, koji je izradila firma Urban planning iz Apatina, nalazi se na javnoj prezentaciji u zgradi Gradke uprave Sombora od 14. do 21. agvusta.

Izvor: eKapija

Redakcija

Redakcija