U okviru akcije „Evropske nedelje mobilnosti“ u Somboru organizovano niz aktivnosti

U okviru akcije „Evropske nedelje mobilnosti“ u Somboru je organizovano niz aktivnosti.

Između ostalog organizovan je javni čas rekreacije. Čas je održan u saradnji sa Sportskim savezom Grada Sombora i Sportsko – rekreativnim udruženjem „Z-Verka tim“. Na javnom času rekreacije bila je prisutna i Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva, koja je istakla da je cilj javnog časa da se pošalje pozitivna slika o značaju i važnosti i bavljenja fizičkim aktivnošču.

Takođe, organizovana je i vožnja kajakom Velikim bačkim kanalom, koju je organizovao Kajak klub „Sombor. Ovu akciju podržao je i Antonio Ratković, gradonačelnik Grada Sombora. Cilj rekreativne kajakaške rute je da se u okviru „Evropske nedelje mobilnosti“ utiče na činjenicu da se iskoriste sve mogućnosti koje nam priroda pruža kako bi koristili prevozna sredstva koja ne zahtevaju upotrebu fosilnih goriva, te na edukaciju o dobrobitima fizičke aktivnosti na zdravlje.

Održan je javni čas reakreacije za zaposlene pod sloganom „Vežbanjem do uspeha“ koji promoviše zdrav način života i borbu protiv sedentarnog načina života. Na javnom času sportske rekreacije učestvovalo je preko 12 vežbača. Vežbali su zaposleni iz Gradske uprave, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Narodnog pozorišta, Gradskog muzeja, Turističke organizacije, Kulturnog centra „Laza Kostić“, Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i Istorijskog arhiva.

Poslednji dan obeležavanja „Evropske nedelje mobilnosti“ održava se pod sloganom „Dan bez automobila“ i posvećen je smanjenju štetnih gasova koji nastaju prilikom korišćenja vozila za čije kretanje su potrebna fosilna goriva.

U obeležavanje „Dana bez automobila“ uključio se i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, zajedno sa svojim saradnicima. Kako bi promovisao važnost upotrebe alternativnih sredstava za prevozno sredstvo i njihovu dobrobit za zdravlje, pored toga što su na posao došli bez automobila, gradonačelnik je danas sa saradnicima odvozio i promotivnu vožnju biciklom.

Redakcija

Redakcija