U Gradskom muzeju otvorena izložba „150 godina Somborskog pevačkog društva“

U somborskom Gradskom muzeju otvorena je izložba „150 godina Somborskog pevačkog društva“, a u Galeriji savremene umetnosti je održan gala koncert Somborskog pevačkog društva.

Ovogodišnja proslava Dana grada posvećena je jubileju od 150 godina od kako je osnovano Somborsko pevačko društvo i sistemski uređen prvi park. Tim povodom izložbu kojom je predstavljena istorija Somborskog pevačkog društva su organizovali Gradski muzej Sombor, Istorijski arhiv Sombor i Somborsko pevačko društvo, a otvorio ju je zamenik gradonačelnice Antonio Ratković čestitavši Somborskom pevačkom društvu veliki jubilej, 150 godina kontinuiranog postojanja.

Tamara Adamov Petijević, potpredsednica Srpske horske asocijacije je rekla da Somborsko pevačko društvo nije samo društvo za pevanje, već jedna ogromna i značajna kulturna institucija.

Nakon otvaranja izložbe u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor održan je gala koncert na kome su nastupili Dečiji hor „Šareni vokali“, Mešoviti hor Somborskog pevačkog društva i gostujući Gradski hor „Bečej“.

Prisutne je pre početka koncerta pozdravio član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač istakavši značaj Somborskog pevačkog društva za grad. Koncertu Somborskog pevačkog društva prisustvovala je i gradonačelnica Dušanka Golubović.

Redakcija

Redakcija