Teniska takmičenja u Srbiji počinju 30. maja

Teniska takmičenja u Srbiji, se po najnovijoj informaciji iz Teniskog saveza Srbije, vraćaju 30. maja. Tog datuma je planirano da krene „TSS tur“ – serija turnira za seniore i juniore sa novčanim nagradama.

Radna grupa koju je formirao predsednik Teniskog saveza Srbije u saradnji sa stručnim i takmičarskim odborom, prepoznala je probleme koje će imati najveći broj naših igrača koji igraju na čelendžerima i fjučersima. Nedostatak kvalitetnih mečeva kao i takmičenja na kojima bi mogli da osvajaju novčane nagrade, pokušaće delimično da nadoknade sa serijom od šest turnira koji će biti igrani za novčane nagrade.

Fond nagrada za muškarce iznosi 2.550 evra, za žene 1.835 evra. Kvalifikacije će igrati 64 igrača a u glavnom žrebu biće ih 28. Osam najboljih igrača u obe konkurencije nastupaće na „Mastersu“ koji je na programu od 14. do 16. avgusta ove godine na terenima Teniskog centra „Novak“.

Pored seniora Teniski savez Srbije će organizovati i seriju turnira i Masters u konkurencijama od 12 do 18 godina. I ova serija turnira kreće od 30. maja, dok je Masters od 17. do 19. jula ove godine.

Ako se ništa ne promeni, u Srbiji 30. maja kreću fudbalska i teniska takmičenja.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar