Svečano otvaranje “Somborskog salona 2020” zakazano za 11. avgust

Svečano otvaranje “Somborskog salona 2020” biće organizovano u utorak, 11. avgusta u 19 časova, u Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić”.

Po obaveštenju Kulturnog centra zbog trenutne situacije izazvane virusom COVID-19 i po preporuci Zavoda za javno zdravlje Sombor, otvaranje će se održati bez prisustva publike. Odmah nakon otvaranja biće proglašen i dobitnik nagrade “Somborski salon 2020.”

Svi zainteresovani će biti u prilici da pogledaju izložbu od 19,30 do 22 časa, istog dana, u grupama od 10 ljudi, uz poštovanje svih mera prevencije. Posetioci će moći da daju svoj glas za “Nagradu publike” za sve vreme trajanja izložbe, osim poslednjeg dana trajanja postavke. Rad sa najviše glasova biće nagrađen “Nagradom publike” koja će biti uručena autoru izabranog rada na zatvaranju “Somborskog salona” 28. avgusta.

Na konkurs za “Somborski salon 2020” prijavljen je 51 autor sa ukupno 95 radova. Selektor “Somborskog salona 2020”, likovni kritičar, Sava Stepanov je u postavku izložbe uvrstio radove 26 somborskih autora. Novina i zanimljivost ovogodišnjeg salona je značajno učešće novih likovnih medija: audio-video radova, objekata i instalacija.

Redakcija

Redakcija