Staparska učenička zadruga na forumu lidera u Novom Sadu

Članovi učeničke zadruge „Lipa“, Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Stapara, sredinom februara su prisustvovali zimskom forumu lidera u oblasti poljoprivrede „Agrokompas“.

Učenike su predvodili direktorica škole Jelena Milić i nastavnica Jelka Filipović, zadužena za realizaciju programa učeničke zadruge u okviru projekta obogaćenog produženog jednosmenskog rada u školi. Program je održan u Novom Sadu u svečanoj sali SPENS-a.

Iz Osnovne škole „Branko Radičević“ poručuju da je ovo jedan od mnogobrojnih sajmova, planiranih za ovu godinu a sa ciljem povezivanja proizvođača i potrošača. Mlad čovek je nosilac razvoja ove zemlje i bez njega nema razvoja Srbije. Akcenat je stavljen na učešću mladih na ovom forumu, jer su oni pokretači svih aktivnosti i na selu. Zato su pozvane najuspešnije učeničke zadruge Srbije da svojim štandovima predstave svoje brojne aktivnosti.

Po pozivu učestvovalo je pet opština Sremska Mitrovica, Sombor, Inđija, Zrenjanin i Užice. Staparski đaci su privukli pažnju negovanjem tradicionalnih ručnih radova i uspešnim radom svoje učeničke zadruge.

Redakcija

Redakcija