Sport u doba korone

Situacija sa fudbalom polako se rešava i donose se odluke o nastavku nacionalnih takmičenja širom Evrope, ali kada je reč o košarki i rukometu situacija je mnogo komplikovanija i još uvek neizvesna.

Zna se jedino da je u odbojci sezona završena i nema nastavka, ali košarkašima i rukometašima još uvek nisu dozvoljeni treninzi u zatvorenom, a o nastavku takmičenja se još ništa ne zna.

Košarka je u najtežoj situaciji, zbog činjenice da većina klubova ima internacionalce koji su otišli kućama. Neki košarkaški klubovi su krenuli ili će krenuti sa treninzima na otvorenom, ali svi čekaju 24. maj, kada se očekuju odluke o nastavku takmičenja u Evroligi i Evrokupu, pa zatim da se vidi da li će biti NBA lige i Super lige.

Vaterpolo je prema analizi stručnjaka jedan od najbezbednijih sportova u vreme opasnosti od virusa, zbog hlora u vodi, ali još se ne zna kako će se završiti i regionalna i domaća liga. U regionalnoj je ostalo tek još nekoliko utakmica, a kao ideja za završetak domaće lige figurira turnir na otvorenom, gde bi se sve završilo za dva-tri dana, ali za sada nije ništa zvanično.

Sportisti u pojedinačnim sportovima, poput atletičara, veslača i kajakaša, strelaca, rvača, džudista, već su se vratili treninzima na otvorenom, međutim, njihov problem je što su otkazana sva takmičenja, i sada im je preostalo samo da polako vraćaju fizičku spremnost i neophodnu formu.

Redakcija

Redakcija