Somborski klubovi počeli sa trenažnim procesima

Proglašenjem kraja vanrednog stanja somborski sportski klubovi su počeli sa treninzima. Većina je napravila planove i uskladila ih sa preporukama, uslovima i propisanim merama utvrđenih odlukom Vlade Srbije i Ministarstva sporta o treninzima na otvorenom prostoru. Očekivanja su da uskoro uslede odluka i o ulasku u zatvorene prostore, a posle toga i o nastavku nekih takmičenja.

Među prvima koji su počeli sa radom su članovi Rvačkog kluba „Soko“, najboljeg i jednog od najtrofejnijih klubova našeg grada poslednjih godina. Trener Gradimir Dedić je na prvoj prozivci počeo sa radom na fizičkoj spremi. Prvog dana javilo se 10 rvača a svakog dana ih je sve više i svi rade sa velikim očekivanjima da se što pre vrate na strunjaču u svoju halu.

Kajak klub „Sombor“ je takođe odnah posle odluke Vlade Srbije otvorio vrata Kajak centra i započeo sa treninzima.

Klub je preduzeo sve mere u skladu sa instrukcijama za otpočinjanje trenažnog procesa vrhunskih sportista i ostalih sportista. Treneri predvođeni našom bivšom vrhunskom kajakašicom su počeli sa radom sa za sada manjim grupama i veruju da će se brzo, broj kajakaša za trening a i za rekreaciju, brzo povećati. Poziv je upućen svim ljubiteljima sporta i zdravog života, rekreativcima posebno da dođu u Kajak centar ponedeljko, sredom i petkom posle podne.

Već desetak dana svakodnevne treninge po grupama, i pre i posle podne počeli su da treniraju na otvorenom i somborski bokseri predvođeni Stojanom Kneževićem i njegovim trenerima. Svi su puni elana i željni ulasak u ring, ističe Knežević i očekuje da se u junu krene sa Prvom ligom Srbije.

Sve generacije rukometaša „Somborelektra“ su počele sa radom ove nedelje na terenima Poljoprivredne škole. Iako se još ne zna, kako će se i da li će se Prvenstvo prve lige nastaviti, rukometaši su jedva čekali da uzmu loptu u ruke i stave se na raspolaganje trenerskoj ekipi koju predvodi iskusni Žarko Miskin.

I članovi Spider badminton kluba „Speeder“ izašli su u drugoj nedelji maja na travnati stadion kraj pruge i treninzima pod rukovodstvom Alide i Borisa Jerkovića obeležili Svetski dan crosmintona. Puno je planova bilo za ovu godinu, da li će se oni ispuniti još se ne zna, ali naši crosmintaši žele da dočekaju spremni nastavak sezone.

Očekivanja su da ovog vikenda i narednih dan počne sa treninzima i somborski srpsko ligaš u fudbalu „Radnički 1912“. Fudbaleri su na okupu, čeka se poziv Ivana Gvozdenovića i trenutak povratka na teren i pripremama za narednu sezonu jer je ova kao što svi znaju prekinuta i završena sa zatečenim pozicijama na tabeli. Počećemo raditi sa velikim ambicijama za novi start u Srpskoj ligi i željom da idemo stepenicu više ka vrhu tabele, poručuje šef stručnog štaba somborskih crveno belih.

Polako ali sigurno vratiće se sport na somborske terene i opet ćemo biti svedoci uspesa somborskih sportista i domaćini vrhunskih sportskih događaja i manifestacija, poručuju iz Sportskog saveza Grada Sombora, krovne organizacije naših sportista.

Podsetimo za kraj da je Gradsko veće Grada Sombora donelo Odluku o raspisivanju Konkursa za sufinansiranje dela programa u oblasti sporta za ovu godinu. Kako se navodi, Konkursom će se sufinansirati deo godišnjih programa klubova u iznosu od 20 miliona dinara, odnosno stipendije najperspektivnijih mladih sportista, u ukupnom iznosu od dva miliona dinara.

Redakcija

Redakcija