„Somaratonci“ uspešno nastavili trkačku sezonu u Novom Sadu

Atletsko rekreativni klub “Somaraton“ iz Sombora je trkačku sezonu uspešno nastavio odličnim rezultatima na tradicionalnom Noćnom maratonu u Novom Sadu. Na trasama od 7, 21 i 42 kilometara trčalo je oko 500 trkača ovoga puta uglavnom iz Srbije.

U trci na 7 kilometara „somaratonke“ Tijana Kabić i Bojana Marić osvojile su drugo i treće mesto u apsolutnoj ženskoj konkukrenciji. Ovu dužinu istrčale su i Danica Grujić Firanj, Mina Bošnjak, David Firanj, Đorđe Ćurić, Ljerka Vukmirović i Đorđe Rackov.

Na polumaratonskoj dužini od 21 km trčali su Robert Lalić i Dejan Nikolić i osvojili jedanaesto odnosno dvanaesto mesto u aposolutnom plasmanu uz lični rekord i veoma teške vremenske uslove za trčanje. Polumaraton su istrčali i Zoran Nikolić, Dejan Hrkalović i Jelena Stanimirović.

Najtežu atletsku disciplinu, maraton, uz svoj novi lični rekord istrčao je Nedeljko Katić koji je za tri sata i pedeset osam minuta istrčao 42 kilometra.

U nedelju je trkački vikend nastavljen premijernim izdanjem trke “Mala Sveta Gora“ koja se trčala kroz Ovčarsko Kablarsku klisuru. Na trasama od 5 i 10 kilometara učešće je uzelo 250 trkača iz Srbije i Republike Srpske. Pobedu na 5 kilometara istrčala je članica “Somaratona“ Milica Stojšić kojoj je ovo prva pobeda i prvo pobedničko postolje.

Redakcija

Redakcija