SEC: Poziv roditeljima i deci da se uključe u program „Škola dobre volje – volonter deci na usluzi“

Somborski edukativni centar je u periodu od 28. do 30. maja realizovao online obuku i prijem novih volontera u okviru programa “Škola dobre volje – volonter deci na usluzi”.

U toku obuke učesnici imali su priliku da se bolje upoznaju sa programom, steknu znanja i veštine iz oblasti asertivne komunikacije, zaštite i sigurnosti dece, volonterizma i omladinskog aktivizma, metodike nastavnog časa, inkluzije, korišćenja “online” platforme ZOOM, kao i sličnih “online” alata koji mogu da se koriste u radu sa decom.

Somborski edukativni centar pored održane obuke za volontere, upućuje poziv roditeljima/starateljima i deci sa teritorije grada Sombora da se uključe u program.

Volonteri organizacije će u nastavku realizacije ovog desetogodišnjeg programa, a u skladu sa aktuelnim potrebama usled pandemije COVID 19, na daljinu realizovati besplatnu pomoć deci u savladavanju nastavnog gradiva i sprovoditi niz radionica namenjenih deci sa ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Pored toga, u sklopu programa, stručnjaci SEC-a će realizovati serijal radionica namenjenih roditeljima/starateljima u cilju podrške roditeljstvu.
Projekat je podržan u okviru programa Aktivne zajednice od strane Trag fondacije. Pored Trag fonadacije, projekat podržavaju Grad Sombor i Arigatou International.

Redakcija

Redakcija