Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora donirao opremu somborskoj policiji

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora uručio je računarsku opremu i testove za pshihoaktivne supstance Policijskoj upravi u Somboru. Primopredaji opreme prisustvovali su Antonio Ratković, predsednik Saveta za bezbednost saobraća Grada Sombora, Saša Dmitrašinović, načelnik Policijske uprave Sombor i Milan Glumac, načelnik odeljenja saobraćajne policije.

„Savet za bezbednost saobraćaja je i ove godine nastavio sa opremanjem Saobraćajne policije, kao što smo činili i u prethodnim godinama. Nama je izuzetno drago što ova sredstva od naplate kazni nesavesnim vozačima, koja čine budžet Saveta za bezbednost saobraćaja, pored opremanja najmlađih i najstarijih učesnika u saobraćaju, imamo priliku da uložimo i u opremanje naše Saobraćajne policije. Ono što nas čeka u narednom periodu, a izuzetno je važno, kako za Policijsku upravu, tako i za sve građane Sombora, je postavljanje video nadzora na teritoriji grada. Očekujemo da se do kraja godine ova velika investicija kompletno završi i da građani Sombora budu bezbedniji kao učesnici u saobraćaju“ istakao je zamenik gradonačelnice i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Antonio Ratković.

Načelnik PU Sombor Saša Dmitrašinović izrazio je zahvalnost lokalnoj samoupravi i istakao neophodnost nabavke kvalitetne i savremene opreme, kao uslov za efikasnost rada policije, kako u oblasti suzbijanja kriminaliteta, tako i u oblasti opšte nadležnosti, a posebno u radu Saobraćajne policije.

„Zahvaljujući Ministarstvu nabavili smo savremenu kriminalističko – tehničku opremu, zamenili smo vozni park, a posebno su značajne inicijative lokalnih samouprava koje vrše dodatno opremanje policije. U oblasti saobraćaja kroz posebne analize uočili smo da su izuzetno česti uzročnici saobraćajnih nezgoda i saobraćajnih nesreća upravo korišćenje opojnih droga i alkohola, i u tom smislu posebno je značajna ova oprema koju danas dobijamo i koju ćemo koristiti u našem radu kako bismo bili efikasniji, a Sombor ostao i dalje miran i bezbedan grad“ rekao je Saša Dmitrašinović, načelnik PU Sombor.

Načelnik Saobraćajne policije PU Sombor Milan Glumac zahvalio se Savetu za bezbednost saobraćaja na nabavci opreme koja će složeni rad Saobraćane policije učiniti lakšim boljim i kvalitetnijim.

Na ovaj način ćemo uspeti da poboljšamo opšte stanje bezbednosti saobraćaja za sve učesnike. Od izuzetne nam je pomoći test za psihoaktivne supstance zahvaljujući kojem ćemo pored primena alkotestiranja vozača u saobraćaju u posebnim akcijama i redovnim kontrolama sada moći da izvršimo test na psihoaktivne supstance. Ovo su testovi poslednje generacije proizvođača „Dreger“ koji reaguju na 24 različite vrste psihoaktivnih supstanci. Nama ostaje nada da će što manje ovih testova biti pozitivnih, a u tom pravcu apelujemo na vozače da ne koriste alkohol i drogu za vreme upravljanja vozilom, a i inače u životu“ rekao je Milan Glumac, načelnik Saobraćajne policije PU.

Treba napomenuti da je oprema kupljenja sredstvima od naplati kazni nesavesnim vozačima.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik