Saopštenje ComNet-a povodom vređanja vlasnika televizije „Pink“

Udruženje elektronskih medija „ComNet“ oštro protestuje zbog vređanja vlasnika TV Pink Željka Mitrovića od strane predstavnika pojedinih medija.

Posle neprestanih provokacija pa čak i plasiranja lažnih vesti, mediji pod direktnim uticajem dela opozicionih političara za metu su uzeli i vlasnike konkurentskih televizija. Vlasnika TV Pink Željka Mitrovića nazivaju „nadrilekarom“ i trude se da ga diskredituju samo zato što je na čelu višestruko gledanije i popularnije televizije od medija za koji oni rade.

Takođe, smatramo nedopustivim da Mitrović postane meta i samo zbog toga što se konkurenciji ne sviđa uređivačka politika TV Pink. Ističemo da je ovaj način borbe protiv konkurencije i obračuna sa bilo kojom televizijom samo zbog njene uređivačke politike nedopustiv.

Udruženje elektronskih medija „ComNet“ daje punu podršku Željku Mitroviću, a sve koji nisu njegovi istomišljenici poziva da se uzdrže od uvreda i svih vrsta neprimerenih komentara.

Redakcija