Raspisani parlamentarni i lokalni izbori: Građani izlaze na birališta 26. aprila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je danas parlamentarne izbore za 26. april. Vučić je u svom obraćaju između ostalog rekao da želi dobro, pravu, demokratsku, političku utakmicu svim akterima, i da svi jedni drugima 26. aprila čestitaju i da zajedno krenu u bolju budućnost.

Osim datuma, ono što je za sada poznato jeste da je u jedinstveni birački spisak upisano 6,8 miliona brača i da je cenzus sa pet smanjen na tri odsto.

Samo dva sata ranije pre Aleksandra Vučića, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike skupština gradova i skupština u Republici Srbiji za 26. april. Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupšina gradova i skupština opština u Srbiji se ne odnosi na opštine u kojima su održani vanredni izbori. Među tim mestima nalazi se i opština Kula.

Treba napomenuti da je tokom jučerašnjeg dana predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao izbore za poslanike u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine takođe za nedelju, 26. april.

Redakcija

Redakcija