PU „Vera Gucunja“ – od 25. maja otvara vrata i za decu čiji roditelji nemaju potvrdu da rade u sedištu firme

Predškolska ustanova „Vera Gucunja“ od ponedeljka, 25. maja, će u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva zdravlja, a sa ciljem uvažavanja potreba porodice osiguravajući zaštitu zdravlja i bezbednosti svih uključenih aktera, otvoriti svoja vrata i za decu čiji roditelji ne mogu da dobiju potvrdu od poslodavca da poslove moraju da obavljaju iz sedišta organizacije.

Iz Predškolske ustanove roditeljima i dalje preporučuju da, ukoliko su u mogućnosti, ostanu sa detetom kod kuće imajući u vidu osetljivost perioda u kojem još uvek postoje rizici od širenja epidemije.

Kako bi bili u mogućnosti da dovedu svoje dete, neophodno je da: roditelj/drugi zakonski zastupnik prilikom povratka deteta u ustanovu donese potvrdu od lekara pedijatra o zdravstvenom stanju deteta i uredno primljenim vakcinama, ne stariju od sedam dana kao i da je u obavezi da dolazak deteta najavi najmanje dva dana ranije, radi pravovremenog planiranja i organizacije rada u ustanovi.

Prijem dece će se obavljati u skladu sa važećom procedurom: obavezan pregled pri ulasku u objekat tj. merenje temperautre u pratnji jednog roditelja, obavezno poštovanje preporučene distance od 2m, prihvat dece će se vršiti u unapred dogovorenim intervalima uz minimalno zadržavanje roditelja, roditelji dece su u obavezi da nose masku pri dolasku.

Redakcija

Redakcija