Program KC „Laza Kostić“ povodom Dana grada Sombora

Povodom obeležavanja Dana grada Sombora, Kulturni centar „Laza Kostić” Sombor pripremio je izložbu fotografija Ištvana Viraga pod nazivom „Zapisi o prirodi i ljudima“, majstora fotografije Foto saveza Srbije, nagrađivanog za afirmaciju Sombora i podizanje ugleda grada u zemlji i inostranstvu.

Izložba će biti otvorena 17. februara u 19 časova, u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, uz poštovanje svih mera prevencije.Dok će u petak, 19. februara, u 19 časova, u Velikoj Sali Kulturnog centra „Laza Kostić” biti realizovana projekcija filma „Skupljaći perja” Aleksandra Petrovića. Ovaj film sniman je u okolini Sombora i Apatina i deo je legendarne jugoslovenske kinematografije. Ovo filmsko ostvarenje realističkih prikaza i socijalne tematike bilo je nominovano za Oskara za najbolji film na stranom jeziku, kao i za nagradu Zlatni globus za najbolji film van engleskog govornog područja.

Besplatne karte za projekciju filma biće dostupne za preuzimanje u Galeriji Kulturnog centra radnim danima, od 8 do 14 i od 17 do 20 časova, kao i subotom od 9 do 13 časova, počevši od petka, 12. februara, uz napomenu da Galerija ne radi u ponedeljak 15. i utorak 16. februara.

Redakcija

Redakcija