Posle duge pauze, fudbal se vraća na terene u Srbiji

Posle duge pauze, fudbal se vraća na terene u Srbiji. Utakmicama 27. kola koje su raspoređene na petak, subotu i nedelju, danas se nastavlja „Superliga“.

Beogradska „Crvena Zvezda“ ima 69 bodova, 11 više od drugoplasiranog „Partizana“. Kao što je poznato planirani „play off“ se neće igrati, nego samo još četiri kola. To znači da „Crvena Zvezda“ pobedom u meču sa ekipom rad na Banjici ima prednost u bodovima koji garantuju titulu prvaka Srbije za sezonu 2019/20.

Kako je saopšteno, do kraja tekuće takmičarske sezone primeniće se pravilo koje podrazumeva pet izmena tokom utakmice , a sve u skladu sa odlukom Međunarodnog borda i privremenim amandmanom na Član 3. Pravila igre.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije usvojio je predlog Zajednice klubova Super i Prve lige da se za sledeću sezonu Superliga proširi na 20 odnosno Prva liga na 18 klubova.

Ostale niže lige u Srbiji su završene zatečenim stanjem na tabelama i čekaju odluku o nastavku sledeće sezone.

Mečevi četvrtfinala Kupa Srbije na programu su 3. juna, a polufinala su zakazana za 10. jun, dok bi finale trebalo da se igra 24. juna.

Trofej u Kupu Srbije brani beogradski „Partizan“ koji se u četvrtfinalu sastaje sa „Radnikom“ u Surdulici, a igraju još u Beogradu „Čukarički“ protiv „Radničkog“ iz Niša, u Novom Sadu „Vojvodina“ protiv „Mladosti“ iz Lučana i u Inđiji „Inđija“ ima za protivnika ekipu „Crvene zvezde“.

Redakcija

Redakcija