Počela realizacija projekta „Košnica – cirkularna ekonomija kao model preduzetništva mladih“

Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i SOŠO „Vuk Karadžić“ Sombor započeli su krajem jula meseca realizaciju projekta „Košnica – cirkularna ekonomija kao model preduzetništva mladih“.

U okviru projekta u somborskom dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle ometene u razvoju, 27. jula održana je prva radionica na kojoj su korisnici programa, zajedno sa edukatorima, izrađivali sedalice za stolice od starih pamučnih majica, ukrasne kutije od starih novina i kartona, a pripreman je i materijal za izradu torbi i kecelja od teksasa. Kako projekat ima i element preduzetništva, svi izrađeni predmeti se prodaju, a prikupljen novac koristi se za kupovinu sredstva za rad Košnice i unapređenje slobodnog vremena korisnika Boravka.

Tokom projekta, osim eko-kreativnih radionica, nastaviće se i sa uređenjem prostorija socijalnog preduzeća „Košnica“ kroz nekoliko volonterskih radnih akcija i opremanje sa sredstvima za rad (mašine, stolice, stolovi i dr.). Ovaj prostor biće namenjen za rad preduzeća, ali i za aktivnosti slobodnog vremena kao što su razne radionice, večeri društvenih igara, druženja itd.

Projekat je podržao grad Sombor u sklopu konkursa za finansiranje programa udruženja u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite. Isti predstavlja nastavak jednogodišnjeg istoimenog projekta koga je pokrenula „Planeta“, a podržali ga Ambasadori održivog razvoja i životne sredine kroz ENV.NET projekat kao subgrant za Centar za razvoj obrazovanja “Planeta”.

Redakcija

Redakcija