Pioniri FK “Radnički” Sombor osvojili turnir SOS Lige Budućih Šampiona u Somboru

Proteklog vikenda na turniru SOS Lige budućih šampiona odigrana su završna kola u takmičenje u pionirskoj konkurenciji. Nakon deset odigranih kola titulu najbolje ponela je ekipa “Radničkog” Sombor. Vicešampionsko mesto je pripalo Pionirsko fudbalskom klubu FK”Crvenka”, dok je “Olimpik” iz Apatina osvojio treće mesto.

Posle pauze od jednog vikenda turnir SOS Lige budućih šampiona u Somboru nastavljen je u subotu i nedelju 22. i 23. februara.

Polako ali sigurno ulazi se u završnice takmičenja i mali fudbaleri sakupljaju odlučujuće bodove koji su im potrebni za odlazak na završno takmičenje na Zlatibor u maju mesecu. U svemu je ipak najvažnije to što većini učesnika turnira najveću radost čini izlazak na prelepi teren somborske „Oranž“ Arene i igranje utakmica uz bučno bodrenje publike.

U subotu 13 utakmica i 89 golova. Odigrano je 5 utakmica u kategoriji 2009 u kojoj prva dva mesta drže Fudbalski klubovi „Arena“ i „Spartak“ iz Subotice a vrlo blizu su im „Crvenka“ i „Olimpik“ Apatin. „Arena“ je ostvarila dve pobede i dalje je jedina ne poražena ekipa. Somborski „Spektar“ koji je peti na tabeli ali sa dve utakmice manje, pobedom nad drugim timom „Arene“ od 8 : 0 ima šanse da se umeša u borbu za vrh. Posebno efikasni su bili dečaci 2007 Fudbalskog kluba „Žak“ koji su sa 9 : 1 pobedili „Kordun“ Kljajićevo i ekipa 2012. ekipe „Subotica“ koji su pobedili 8 : 0 „Radnički 1912“ iz Sombora.

U nedelju 11 utakmica 82 gola. Da će biti puno golova na početku dana nagovestili su dečaci „Spektra“ 2007 godište pobedivši „Radnički“ Sombor sa 10 prema 0. Ekipa „Lider“ iz Odžaka koja vodi u generaciji 2011 pobedila je „Radnički“ 8 : 1 a „ŽAK“ sa 7 : 0 i ostala i dalje jedini neporažen tim u ovoj kategoriji. Posebno je bio raspolože „Spartak“ 2009 u pobedi od 12 : 2 nad ekipom vršnjaka iz somborskog „ŽAK“a.

Završnicu turnira ove godine u nedelju su odigrali su timovi u kategoriji pionira. U dvokružnom takmičenju maksimalna broj bodova, bez ijednog poraza sakupio je tim „Radničkog“ iz Sombora, dok su drugi bili pioniri „Crvenke“ a treći „Olimpika“ iz Apatina.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar