Održana treća radionica u okviru projekta „Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom“

Treća po redu radionica na temu upisa prava javne svojine u okviru projekta ”Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom”, koji sprovode Grad Novi Sad – Gradska uprava za imovinu i imovinsko – pravne poslove i opštine Apatin i Sremski Karlovci u okviru programa Exchange 5, održana je u Sremskim Karlovcima.

Projekat se realizuje u okviru Programa Exchange 5, koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština kao implementacionim partnerom.

Tema radionice bila je procena vrednosti imovine u svojini lokalnih samouprava. Učesnici skupa razgovarali su o različitim pristupima utvrđivanja vrednosti nepokretnosti, odnosno o potrebi vođenja adekvatne evidencije imovine u skladu sa zakonskom regulativom.

U okviru projekta “Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom” ukupno je organizovano tri radionice na temu razmene znanja i iskustava u dosadašnjem toku upisa prava javne svojine u partnerskim lokalnim samoupravama, čime je ova projektna aktivnost uspešno realizovana.

Redakcija

Redakcija