Održana 5. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Na nedavno održanoj 5. sednici Gradsko veće grada Sombora, kojom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković, članovi Veća odlučivali su o 22 tačake dnevnog reda.

Kako se u postojećim objektima i prostorima ustanova kulture ne mogu na bezbedan način održavati javna kulturno – umetnička događanja, u skladu sa Preporukama i merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba, radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, Gradsko veće odobrilo je da se u Velikoj sali Gradske kuće i Atrijumu Gradske kuće, koji nisu objekti kulture, mogu održavati kulturne manifestacije od značaja i pod pokroviteljstvom Grada Sombora.

Na 5. sednici Gradsko veće odobrilo je učešće Grada Sombora u realizaciji projekta „Baja – Sombor Tourism4All“. Projekat će doprineti razvoju turizma u prekograničnom području, stvaranjem koordinisanih turističkih destinacija, što će doprineti osiguranju održivog razvoja turističkih potencijala.

Takođe, projekat će promovisati aktivnosti i saradnju Grada Sombora i Grada Baje u oblasti sporta, kulture i zaštite prirode.

Redakcija

Redakcija