Održana 40. sednica Skupštine Grada Sombora

U Velikoj sali zgrade Županije u Somboru održana je 40. sednica Skupštine Grada Sombora. Odbornici su razmotrili i odlučili o 22 tačke dnevnog reda iz delokruga rada lokalne samouprave.

Usvojen je izveštaj o radu gradonalečnika i gradskog veća grada sombor za 2019. godinu kao i izveštaj o radu gradske uprave grada sombora za 2019. godinu. Obe tačke izazvale, kao što se dalo i očekivati, izazvale su veliku raspravu.

Takođe, usvojen je predlog odluke o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga sa predlogom programa mera prevencije stvaranja otpada od plastičnih kesa, sa planom za njegovo sprovođenje, kao i predlog odluke o javnoj rasveti na teritoriji Grada Sombora.

Usvoji su i predlozi rešenja o imenovanju direktora i prestanku funckije vršioca dužnosti Javno komunalnih preduzeća „Prostor“ i „Zelenilo“. Za direktora „Prostora“ postavljen je Goran Nonković, dok je direktor Javno komunalnog preduzeća „Zelenilo“ Momir Mioković.

Odbornici su većinom glasova doneli Odluku o okončanju postupka likvidacije ustanove kulture galerija „Stojkov“ Sombor. Odbornici su dali saglasnost na prve izmene i dopune programa poslovanja Javno komunalnih preduzeća za 2020. godinu.

Na kraju sednice odlučivalo se o imovinsko-pravnim predmetima i izborima i imenovanjima.

Televizija „Sreće“ je, kao i do sada, uživo prenosila zasedanje Skupštine.

Redakcija

Redakcija