Održan prvi modul obuke za vršnjačke edukatore

U okviru projekta “Zajedno za mlade” koji realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom, Centrom za individualni razvoj i unapređenje društva – PSIHOZON i Opštinskim odborom Pokreta gorana Sombor uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Somborski edukativni centar je realizovao prvi modul obuke za vršnjačke edukatore.

Srđan Vlaškalić i Ivana Barać, trenerski par koji je realizovao obuku, za učesnike obuke za vršnjačke edukatore pripremili su niz aktivnosti putem kojih su prijavljeni učesnici preispitali svoje stavove i vrednosti, a potom i stekli osnovna znanja na temu prevencije diskriminacije i zaštite ljudskih prava.

Nakon realizovane trodnevne obuke, učesnike očekuje i drugi modul obuke koji će biti realizovan u periodu od 2. do 4. oktobra, a koji će biti posvećen edukaciji u cilju pripreme i sticanja veština za realizaciju radionica.

Učesnici koji prođu i drugi modul obuke, imaće priliku da pored obuke, a uz podršku i mentorstvo omladinskih radnika SEC-a, u parovima osmisle i održe radionice na temu prevencije diskriminacije. Drugi modul obuke i mentorstvo će sprovoditi Srđan Vlaškalić i Ivana Barać, trenerski par omladinskih radnika SEC-a sertifikovanih od strane NAPOR asocijacije.

Redakcija

Redakcija