Održan 8. Međunarodni plesni festival „Orijentalija 2020“

Osmo izdanje Međunarodnog plesnog festivala “Orijentalija 2020.” održano je proteklog vikenda u Somboru.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju i u cilju očuvanja zdravlja učesnika festivala ove godine održano je samo jedno plesno veče, gala koncert Orienthalia 2020.

U Svečanoj sali Mađarske građanske Kasine, bez publike, ali uz prenos uživo putem youtube live stream-a na kanalu Plesna grupa Inanna i zvaničnoj Facebook stranici festivala Orienthalia.

Broj učesnika festivala je u skladu sa preporukama Štaba za vanredne situacije Grada Sombora bio ograničen, pa su svoje plesne grupe predstavili uglavnom solisti iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Pored plesnog programa, na gala koncertu održana je i revija plesnih kostima dizajnerke Sonja Salome design iz Beograda. S obzirom da se na festivalu poseban akcenat stavlja na edukaciju plesača, održane su čak tri plesne radionice koje su držali gostujući instruktori Vanja Marić Kovačević iz Banja Luke i Tamara Radević iz Beograda.

Projekat Orijentalija2020. podržao je Grad Sombor u okviru Javnog konkursa za realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade za 2020. godinu.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar