“NTM Čikorija” Sombor pobednik prvog “LAV Futsal zimskog KUP-a”

Završnica za prvaka Srbije “LAV Futsal zimski KUP” za seniore, u organizaciji Fudbalske Futsal Asocijacije održana je u sredu u Gradskoj hali u Somboru. Domaćin završnice bio je Klub malog fudbala “ŽAK JUNIOR” Sombor.

“Ovo je prvi put da FFA organizuje ovaj kup za kategorije senior, tj ekipe koje su osvajala turnire u svojim okruženjima. Do sada su slični turniri organizovani za najmlađe kategorije i žene, a sada krećemo i sa seniorima. Domaćin prve završnice je Sombor i KMF “ŽAK junior”, koji je obezbedio halu i sve uslove za organizovanje turnira a imamo i jakog spozora “Carlsberg Srbije“.

Igra se po futsal pravilima 4 +1, ekipe su podeljenje u dve grupe, posle kojih se igra polufinale pa finale. Slede ove godine i kvalifikacioni turniri za “LAV futsal letnji KUP” i organizovanje završnog turnira i tako će se nastaviti i u budućnosti”, istakao je Aleksandar Džakula, predsednik FFA.

U konkurenciji je bilo 6 klubova pobednika na futsal turnirima u svojim okruženjima. Posle odigranog prvog dela u grupama i polufinala u utakmici za treće mesto igrale su ekipe “Biznis tim Pavlović” i ekipa “33” a pobedila je ekipa “Biznis Tim Pavlović” iz Zaječara sa 3 : 1. U finalu su igrale ekipe “NTM Čikorija” i “Kafe bar Arka”. U veoma zanimljivoj utakmici pobedile je ekipa “NTM Čikorija” iz Sombora rezultatom 3 : 2.

Za najboljeg golmana proglašen je Budimir Vidaković iz ekipe “Biznis Tim Pavlović”, najbolji strelac je Nenad Vukelić iz “Kafe bar Arka” a najbolji igrač je Slobodan Bojić iz “NTM Čikorija”.

Sponzor završnice je bila kompanija “Carlsberg Srbija” koja je osvajačima prva tri mesta i najboljem igraču, strelcu i golmanu podelila nagrade u LAV pivu.

U novoj sezoni Fudbalska Futsal Asocijacija organizuje kvalifikacione turnire : LAV Futsal letnji KUP i LAV Futsal zimski KUP, širom Srbije i na kraju svake sezone biće organizovana završnica za prvaka Srbije.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar