Manifestacija „Ćirilica piše srcem“ ove godine u okviru kampanje „Ostani kod kuće“

Tradicionalna manifestacija „Ćirilica piše srcem“ Zavičajnog udruženja Srba „Korjeni“ iz Sombora biće organizovana i ove godine ali u okviru kampanje „Ostani kod kuće“.

Pozivaju se svi zainteresovani da tokom sledećih dana, zaključno do 24. maja, pošalju na fejsbuk stranicu „Korijeni Sombor – Zavičajno udruženje Srba“ ili na mejl cirilica.so@gmail.com, svoje literarne radove na temu „Ne damo svetinje“. Literarni konkurs je raspisan i za prozni tekst i za pesmu.

„Korijeni“ u okviru ovog programa raspisuju i konkurs za najuredniju i najlepšu ćiriličku đačku svesku. Zainteresovani učitelji, nastavnici i profesori treba da šalju prijave u elektronskoj formi. Prijava treba da sadrži: fotografije stranice sveske, osnovne podatke o učeniku i nastavniku i treba da bude poslana na pomenutu e-adresu.

Stručna komisija će pregledati pristigle fotografije, proglasiti najurednije i najlepše sveske i nagraditi najvrednije đake i njihove nastavnike.
Takođe, pozivaju se svi naši sugrađani da napišu krasnopisom ili kaligrafski kratku lepu misao ili stih i u okviru programa i kampanje „Ostani kod kuće“ te na taj način doprinesu negovanju tradicionalnog ćiriličnog pisma. Koordinator i domaćin programa je mr Vlada Đurković.

Foto: Arhiva

Redakcija

Redakcija