Konstituisan novi saziv Narodne skupštine – poslanici položili zakletvu

Prvim radnim danom u avgustu nastavljen je rad Narodne skupštine Republike Srbije. Na dnevnom redu je bilo potvrđivanje mandata poslanika, izbor predsednika parlamenta, izbor potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara i izbor člana radnog tela.

Predsedavajuća je bila najstariji poslanik Smilja Tišma. Na početku je konstatovala da je svih 250 uverenja u saglasnosti sa izveštajem Republičke izborne komisije, čime je potvrđen mandat poslanicima.

Podsetimo u novom sastavu srpske Skupstine su i dva poslanika iz Sombora dr Emeše Uri i Goran Milić.

Poslanici su potpisali zakletvu i predali je sekretaru Srđanu Smiljaniću. Predajom potpisane zakletve Skupština je završila rad, a o nastavku sednice poslanici kao i srpska javnost će biti blagovremeno obavešteni.

Ispred Doma Narodne Skupštine bilo je građana koji su protestvovali dok su poslanici ulazili u zgradu. Zbog unapred najavljenih protesta ispred i u blizini parlamenta prisutne su bile brojne policijske snage.

Prema pisanju dnevnog lista „Blic“, policija je u centru zaustavila automobil Srđana Noga, dosadašnjeg poslanika, koji se zaputio ka Narodnoj skupštini sa gepekom krcatim kesa sa pejnt-bol puškama i pirotehničkim sredstvima.

Foto: Tanjug (Zoran Žestić)

Redakcija

Redakcija