Koncertom Saše Matića i kabareom Milana Gutovića završena proslava povodom Dana Grada Sombora

Povodom 271. godišnjice od kako je Sombor postao slobodan kraljevski grad, lokalna samouprava organizovala je četvorodnevni program pun različitih manifestacija. Sugrađani su mogli da uživaju u predstavama za decu, izložbama ali i gala koncertima somborske Muzičke škole i Somborskog pevačkog društva.

Centralni dan proslavio bio je ponedeljak kada je prvo organizovala Svečana akademija koja je nosila naziv „Zeleni poj somborski“, a koja je priređena u slavu jubilarnih 150 godina od zasnivanja prvog parka, sistemske brige o gradskom zelenilu i osnivanju somborskog Pevačkog društva.

Istog dana, u većernjim časovima, na Trgu Svetog Trojstva održan je koncert Saše Matića. Popularni folk pevač svojim hit pesmama poput „Nađi novu ljubav“, „Samo ovu noć“, „Poklonite mi nju za rođendan“ i „Ruzmarin“ je skoro dva sata zabavljao mnogobrojnu publiku koja se okupila na popularnom Ćelavom Trgu.

„Meni je Bog dao vas i zbog toga sam ja najsrećniji čovek na ovoj planeti. Drago mi je što ste baš mene izabrali da budem večeras sa vama prilikom proslave Dana Grada Sombora. Čast bi je biti ovde, svirati i pevati za vas“, rekao je Saša Matić na samom početku koncerta.

Uporedo sa koncertom, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor održan je Kabare „Obično veče“ Milana Gutovića. Ova hit komedija koja se igra godinama unazad privukla je veliki broj naših sugrađana koji su ispunili veliku scenu somborskog pozorišta do poslednjeg mesta. Pre samog izvođenja predstave uspeli smo da porazgovaramo sa popularnim glumcem, a na samom početku pitali smo ga koje će izvođenje kabarea „Obično veče“ uvek pamtiti.

„Pamtim jedno izvođenje kabarea koje je bilo u Herceg Novom. Pošto je garderoba bila ispod scene, tvrđava je u pitanju, nisam znao šta se događa napoljau na otvorenoj sceni, znam da je došlo mnogo ljudi, da čekaju i nisam znao zbog čega otežu sa početkom predstave. Kada su mi na kraju rekli da izađem, ja sam pitao da li su ostavili papir, koji je deo prestave, na stolu, oni su mi odgovori da jesu ali da će tu biti nekih problema sa tim papirom i da su stavili nešto teško na njega. U početku nisam shvatao zbog čega, međutim kada sam izašao na scenu, tamo me dočekao orkan od vetra, toliko je jak vetar bio da mi praktično skinuo sako. Naravno, posle sam uhvatio taj papir i nisam ga puštao do kraja predstave“, kroz smeh se priseća popularni glumaac.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik