KK ”Somborac” – 22 i KK “Ravangrad” – 13 medalja na Prvenstvu zone Bačka za mlađe uzrasne kategorije

Takmičari karate kluba ‘‘Somborac’’ osvojili su 22 medalje na Prvenstvu zone Bačka za mlađe uzrasne kategorije poletarce, pionire i nade, održanom 16.februara u Odžacima.

Ekipa Petra Kosanovića donela je u Sombor : devet zlatnih, deset srebrnih i tri bronzane.

Zlatne medalje u disciplini kate pojedinačno osvojili su: Milica Galović, Milana Bakić, Aljoša Milisavljević, Lana Krizmanić, Kristina Kosanović i Nikola Čavić, koji se okitio sa dve zlatne medalje. U ekipnoj konkurenciji mešoviti tim nada u sastavu: Đorđe Hristov, Nikola Čavić i Kristina Kosanović, kao i mešoviti tim pionira u sastavu : Milica Galović, Aljoša i Aleksandar Stojakov takođe su osvojili zlatne medalje. Srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su: Filip Krizmanić, Tara Jurić, Georgije Trivunović, Veljko Galović, Kristina Kosanović, Uroš Boca i Đorđe Hristov sa dve srebrne medalje, a u ekipnoj konkurenciji kata tim pionirki: Tara Jurić, Lana Krizmanić i Milana Bakić, kao i kata tim muških nada : Boris Senjavin, Veljko Galović i Uroš Boca. Bronzane medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su Mihailo Gligorević, Aleksandar Stojakov i Boris Senjavin.

Na istom takmičenju učestvovao je i Karate klub “Ravangrad” iz Sombora koji void trener Slavko Vuković.
Kada su u pitanju sportske borbe osvojene su tri zlatne medalje Irina Sabljić i Anja Loknar i Aleksandar Nikolić. Zlatne medalje u katama osvojili su: Marijana Čeljuska, Kornelija Krušković, Mihaela Rica i Andrej Blanuša. Srebrni su bili: Lara Orban, Lea Rica, Anđela Vilhelm, Eva Čapo i Anđela Novaković, a bronzani je bio Kristijan Kovačević.

Svi osvajači medalja su stekli pravo učešća na prvenstvu Vojvodine koje će se održati 1. marta u Staroj Pazovi.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar