25 01 2020 / 13:33

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 23 novembar 2016 16:09

Има ли птичијег

грипа у ЗБ Округу ?

Резултат слика за птичији грип

видео прилог

 

 

У региону, односно у Мађарској и Хрватској регистрована је појава птичјег грипа. Следи прилог о ситуацији у Западнобачком округу.

Подручје од најмање 10 км од границе са Републиком Мађарском проглашава се угроженим од заразне болести авијарна инфлуенца, а подручје преосталог дела Севернобачког и подручје Западнобачког управног округапроглашава се зоном надзора од заразне болести авијарна инфлуенца.

Данијела Козомора, шеф одсека ветеринарске инспекције Сомбор и и руководилац Регионалног кризног центра Сомбор за авијарну инфлуенцу, истакла је да се ова болест преноси директним контактом дивљих птица на домаћу живину. Шири се капљично, али је и посебна карактеристика да се излучује и фецесом. Држаоци живине би требали да обрате пажњу на спречавање контакта дивље и домаће живине, да појачају биосигурносне мере у газдинствима и ако примете појачана угинућа или било какве знаке болести који су неуобичајени да позову свог надлежног ветеринара.

У Западнобачком округу за сада нема забележених случајева авијарне инфлуенце. Ветеринарске станице раде на терену, врше обиласке газдинстава и едукују власнике живине.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .