16 12 2019 / 13:49

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 20 april 2010 02:00

ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА БУЊЕВАЧКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

На изборима за чланове националног савета буњевачке националне мањине под редним бројем један, а према решењу Централне изборне комисије, биће листа под називом “Сад и увик - само Буњевци, мр Сузана Кујунџић Остојић”. На овој листи су и кандидати Удружења грађана “Буњевачко коло” у Сомбору које на изборе излази у коалицији са  суботичком “Буњевачком матицом”, КУД “Буњевка” и “Буњевачком странком Војводине”, такође из Суботице.

Ови избори од историјског су значаја за Буњевце јер ће први пут имати могућност да своје представнике у Националном савету бирају на непосредним изборима који ће се одржати 6. јуна 2010. године.

Носилац листе је новосађанка мр Сузана Кујунџић-Остојић, директорка  “Буњевачког информативног центра”, а од Сомбораца на листи се најбоље котира Јосип Бошњак, председник  УГ “Буњевачко коло” који је на трећем месту, Марија Шаму, правница је на седмом, Марија Бошњак, проф. физике је на 12. , а пољопривредник из Ненадића, Антун Фратрић је на 23. месту, колико листа и има кандидата за чланове националног савета буњевачке националне мањине.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .